Select Page

Intr-un fel au avut dreptate, pentru ca desi cursul se numea “Matematica elementara a unei afaceri”, totusi intreaga seara s-a desfasurat ca o discutie in care fiecare participant a povestit ce afacere are sau ce si-ar dori sa inceapa, am vorbit despre provocari si oportunitati si am aflat cum sa punem pe hartie inca de la inceput cifrele care ne vor ajuta sa definim exact dimensiunea afacerii si conditiile in care afacerea noastra chiar va functiona. Am aflat ca uneori, daca vinzi 10 pixuri s-ar putea sa castigi mai mult decat daca vinzi 100 (diferenta dintre costurile fixe si cele variabile), am discutat despre cat costa de fapt sa realizezi un profit (investitia initiala) si de ce in general nu e bine sa reinventezi apa calda. Am aflat cat de importanta este planificarea dar si ca degeba planifici daca nu actionezi :).

Multe lucruri importante pe care te gandesti ca poate le stiai deja, dar totusi de ce nu le-ai folosit pana acum? Pentru ca la scoala le-ai invatat sub forma de teorie seaca sau de cifre care nu avea o poveste in spate si pentru ca niciodata nu ai avut un exemplu concret pe marginea caruia sa faci un studiu de caz.

Cel mai mult si mai mult insa mi-a placut modul in care Corneliu, trainerul nostru, a transformat o relatie comerciala/de afaceri in una umana plina de emotii si sentimente.

….